AVC- ADDED VALUE FOR COOPERATION IN STROKE SITUATIONS

avc-hu-ok-01 ez a jo

Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Satu Mare implementează proiectul AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387, în parteneriat cu Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház), în calitate de lider de proiect și cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (SJUSM), finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Ungaria.

Proiectul AVC propune dezvoltarea infrastructurii de sănătate publică din cele două județe. Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea, prin dotarea cu aparatură specifică, a secțiilor de neurologie a celor două entități spitalicești. În cazul SJUSM este prevăzută înființarea unui Centru Stroke pentru urmărirea şi tratarea pacienţilor ce au suferit accidente vascular cerebrale, respectiv activități de comunicare şi de conștientizare a populației cu privire la aceste afecțiuni.

Investiția de înființare a Centrului Stroke prevede dotarea cu aparatură modernă de supraveghere şi îngrijire a bolnavilor pentru zece paturi din cadrul Secţiei Neurologie a SJUSM. UAT judeţul Satu Mare este responsabilă pentru activitățile de comunicare şi de conștientizare a populației.

Finanțarea nerambursabilă obţinută se compune din fonduri europene (FEDR) şi cofinanțare națională, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener.

Valoarea bugetului partenerilor români este de 883.912,2 Euro.

Bugetul aferent UAT Judeţul Satu Mare este de 29.940,00 Euro, din care 25.449,00  Euro finanţare din partea Uniunii Europene, 3.891,91 Euro cofinanţare asigurată de Guvernul României şi 599,09 Euro contribuţia proprie a UAT Judeţul Satu Mare.

Perioada de implementare a proiectului este: 01.02.2020 – 31.08.2024.

Partnership for a better future

www.interreg-rohu.eu

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

 

 

ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI:

 

Primul workshop

În data de 8 aprilie 2022 a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare primul workshop organizat în cadrul proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

anunt site avc ro 2.2

 

Conferinţa de deschidere a proiectului

invitation-opening-conference-AVC_2

În data de 13 aprilie 2022 a avut loc la Hotel Aurora din Satu Mare Conferinţa de deschidere a proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

conferinta-avc (3)

 

Al doilea workshop

În data de 10 mai 2022 a avut loc, în sediul Consiliului Judeţean Satu Mare al doilea workshop organizat în cadrul proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

anunt site avc ro 4.2

 

 

Filme de conștientizare realizate:

IMAGINI
 
MAI MULTE PROIECTE