AVC- ADDED VALUE FOR COOPERATION IN STROKE SITUATIONS

avc-ro-ok-01-02

A Szatmár Megyei Tanács partnerként vesz részt az AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations című, ROHU387 azonosítójú projekt megvalósításában a Románia – Magyarország INTERREG V-A Program keretében. A projektben résztvevő partnerek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, mint vezető partner, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és a Szatmár Megyei Tanács, mint projekt-partner.

Az AVC projekt a két megye egészségügyi infrastruktúrájának fejlesztését célozza, ezen belül a két kórház neurológiai osztályainak orvosi műszerekkel való felszerelését.  Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház esetében egy Stroke Központ kialakítása a cél, amelyben az agyérkatasztrófát szenvedett betegek ellátása és szakszerű gondozása valósulhat meg. Ezen kívül tájékoztatási, figyelemfelkeltő tevékenységekre is sor kerül. A Stroke központ kiépítése a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Neurológiai osztályán belül 10 ágy felszerelésére kerül sor modern monitorozási és ápolási műszerekkel. A Szatmár Megyei Tanács a tájékoztatási és figyelemfelkeltési tevékenységeket bonyolítja le.Capul 4

  Az elnyert, vissza nem térítendő támogatás az Európai Unió pénzügyi támogatásából (ERFA) és nemzeti társfinanszírozásból tevődik össze, melyet a partnerek saját hozzájárulása egészít ki. A Szatmár Megyei Tanács projekten belüli költségvetése 36.300 euró, melyből 30.855 euró az Európai Unió pénzügyi támogatása, 4718,64 euró Románia kormányának társfinanszírozása és 726,36 euró a Szatmár Megyei Tanács saját hozzájárulása.

A projekt futamideje: 2020. február 1. – 2023. április 30

Partnership for a better future

www.interreg-rohu.eu

                                                  Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEK: 

 

Első workshop

2022. április 8-án, a Szatmár Megyei Tanács székházában került megszervezésre az AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations című, ROHU387 azonosítójú projekt keretében az első workshop.

anunt site avc hu 2.2

 

Nyitókonferencia

2022. április 13-án, a szatmárnémeti Aurora szállodában került megszervezésre az AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations című, ROHU387 azonosítójú projekt Nyitókonferenciája.   

Nyitókonferencia-AVC-hu

 

Második workshop

2022. május 10-én, a Szatmár Megyei Tanács székházában került megszervezésre az AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations című, ROHU387 azonosítójú projekt keretében a második workshop.

anunt site avc hu 4.2

 

A pályázat keretében elkészült figyelemfelkeltő filmek

KÉPEK
 
TOVÁBBI PROJEKTEK