Kivitelezés alatt álló projektek
EASYDOOR – EASING ACCESS TO SYSTEMIC DISCOVERY OF OUR ORIGINS AND RESOURCES

EASYDOOR – EASING ACCESS TO SYSTEMIC DISCOVERY OF OUR ORIGINS AND RESOURCES

PROJEKT LEÍRÁS

 

  Proiectul Easydoor este implementat într-un cerc partenerial transfrontalier format din:

– Autoguvernarea Judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat) – partener lider de proiect;

– Agenția de dezvoltare a Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg – partener;

– Televiziunea „Kölcsey” – partener;

– UAT Judeţul Satu Mare – partener şi

– Muzeul Judeţean Satu Mare – partener.

 

  Proiectul Easydoor propune dezvoltări în domeniul conservării, protejării și promovării patrimoniului natural și cultural din cele două județe vecine: Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg. În acest sens prin proiect vor fi reabilitate obiective de valoare patrimonială, vor fi create spaţii noi de prezentare a acestor valori (în judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg) și vor fi organizate expoziții în centre de vizitare pentru prezentarea valorilor de patrimoniu natural și de patrimoniu cultural imaterial în mai multe locații.

  Pe teritoriul județului Satu Mare proiectul vizează reabilitarea generală a clădirii principale a Muzeului Județean Satu Mare și reorganizarea circuitelor de vizitare, respectiv a expozițiilor de bază ale muzeului. Acestor obiective specifice se leagă şi principalele activităţi ale proiectului:

– elaborarea documentaţiilor tehnico-economice în fază de proiect tehnic;

– derularea achiziţiei publice pentru atribuirea contractului de lucrări;

– derularea achiziţiei publice pentru atribuirea contractului de supraveghere tehnică a lucrărilor;

– realizarea investiţiei de reabilitare;

– reorganizarea circuitelor de vizitatori şi a expoziţiilor de bază în interiorul Muzeului Judeţean Satu Mare.

  Finanțarea nerambursabilă obţinută se compune din fonduri europene (FEDR) şi cofinanțare națională, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener. Fiecare partener are definit un buget separat, în funcţie de activităţile specifice, asumate.

Bugetul total al proiectului este de 12.504.461,95 Euro, din care 10.622.264,99 Euro finanţare din partea Uniunii Europene.

Bugetul aferent UAT Judeţul Satu Mare este de 1.279.929.74 Euro, din care 1.081.412,63 Euro finanţare din partea Uniunii Europene, 165.384,61 Euro cofinanţare asigurată de Guvernul României şi 33.132,50 Euro contribuţia proprie a UAT Judeţul Satu Mare.

Perioada de implementare a proiectului este: 01.10.2020 – 31.01.2023.

KÉPEK
 
TOVÁBBI PROJEKTEK