Un nou proiect câștigat - 5 milioane de euro pentru reducerea infecţiilor nosocomiale
Un nou proiect câștigat - 5 milioane de euro pentru reducerea infecţiilor nosocomiale
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare au câștigat un nou proiect de investiții cu finanțare europeană, în valoare de 5 milioane de euro.

Este vorba despre proiectul privind dotarea cu echipamente şi materiale sanitare destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest proiect vom achiziționa echipamente și materiale sanitare în concordanță cu cele mai noi tehnologii și vom asigura pacienților spitalului un confort sporit și dreptul la un act medical corect și lipsit de riscuri. 
Cele mai importante investiții care se vor realiza sunt: reabilitarea și modernizarea blocului operator ginecologie, a spălătoriei și blocului postoperator, achiziția unor sisteme de sterilizare eficiente, tehnologii moderne pentru prelevarea de probe în vederea realizării de teste specializate în laboratorele de microbiologie, echipamente de ultimă generație pentru sterilizarea aparatelor pentru investigații.

“Este un proiect esențial pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Prin noile echipamente pe care le vom achiziționa prin acest proiect, avem șansa să oferim condiții optime de tratare a pacienților și să reducem considerabil infecțiile intraspitalicești”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. Proiectul a fost acceptat la finanțare cu valoarea solicitată de 24.567.567 de lei.