Csökkentjük a nozokomiális fertőzések kockázatát
Csökkentjük a nozokomiális fertőzések kockázatát
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház a Szatmár Megyei Tanáccsal közösen egy újabb európai uniós pályázatot nyert el, ezúttal 5 millió euró értékben.

Az Országos Helyreállítási Alaphoz (PNRR) benyújtott nyertes pályázat a nozokomiális fertőzések kockázatát csökkentő eszközök és anyagok megvásárlását biztosítja. A legmodernebb technológiáknak megfelelő új berendezésekkel bővül majd kórház, ezzel növelve a betegek komfortérzetét, biztosítva a kockázatmentes orvosi tevékenységet.  

„A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház számára ez egy nélkülözhetetlen projekt, az így beszerzett új berendezések révén lehetőségünk nyílik arra, hogy a lehető legoptimálisabb feltételeket biztosítsuk a betegek kezeléséhez, és jelentősen csökkentsük a kórházon belüli fertőzések számát” – mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A projektben megvalósuló legfontosabb beruházások: a nőgyógyászati ​​műtő, a mosoda és a megfigyelő (posztoperatív) kórtermek teljes felújítása és korszerűsítése, hatékony sterilizáló rendszerek beszerzése a korszerű mintavételi technológiák és speciális vizsgálatok elvégzése érdekében, továbbá a mikrobiológiai vizsgálati felszerelésekhez szükséges legújabb sterilizáló rendszer beszerzése. A megnyert pályázat összértéke 24 567 567 lej.