×
ȘTIRI
Extinderea suprafețelor împădurite este una dintre cele mai mari comori pe care o putem lăsa generațiilor viitoare. Peste 11.000 de copaci au fost plantați în județul Satu Mare, în data de 16 martie 2023, printr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Satu Mare, în colaborare cu Fundația Pădurea de Mâine. Mulțumim celor 200 de voluntari care ne-au ajutat să împădurim 5 hectare de terenuri neproductive din comuna Păulești!
Reabilităm clădirea Muzeului Județean Satu Mare și construim spații moderne și inovative pentru vizitatori. Lucrările de modernizare se află în plină desfășurare.
Consiliul Județean Satu Mare începe implementarea proiectului de reabilitare a Ambulatoriului de specialitate din Tășnad, cu fonduri europene!
Consiliul Județean Satu Mare a aprobat în ședința extraordinară de îndată din data de 15 martie 2023, un proiect de hotărâre privind modernizarea învățământului special din județ și a unei unități școlare conexe, cu ajutorul fondurilor europene.
Judeţul Satu Mare prin Consiliul Județean Satu Mare, cu sediul în municipiul Satu Mare, P-ța 25 Octombrie nr. 1, titular al proiectului ,,Rețea automatizată de generatoare terestre, în scopul combaterii căderilor de grindină, inclusiv proiectare, în cadrul proiectului, cod ROHU 102, acronim SILVER” propus pe teritoriul județului Satu Mare,
Consiliul Județean Satu Mare continuă protocolul de colaborare privind asistența tehnică oferită de Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Banca Mondială, în vederea îmbunătățirii proceselor de achiziții și pregătirii profesioniștilor în achiziții publice. Această colaborare a început în anul 2021, iar în data de 15 februarie 2023, la sediul Consiliului Județean Satu Mare, a avut loc o nouă întâlnire de lucru.
În data de 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Este vorba despre contractul “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare”, în valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, în urma căruia se va construi un terminal nou, vor fi extinse terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne.
Contractul pentru realizarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătățirea condițiilor de siguranță aeroportuară”, a fost semnat cu reprezentanții firmei constructoare, în data de 10 februarie 2023, la sediul Consiliului Județean Satu Mare.
Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a semnat „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”.
Bugetul Consiliului Județean Satu Mare pentru anul 2023, votat de consilierii județeni în data de 31 ianuarie 2023, are în vedere, în cea mai mare măsură, susținerea proiectelor de investiții.