×
HíREK
A Szatmár Megyei Tanács az ukrajnai Kárpátalja régió partnereivel együtt két környezetvédelmi projektet nyújt be támogatásra az Interreg NEXT Románia-Ukrajna program keretében.
A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás megkezdi "A KÉTOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS MEGSZILÁRDÍTÁSA A ZÖLD ÁTMENET TERÜLETÉN" című projekt megvalósítását.
Újabb jelentős lépést teszünk a Szatmár megyei lakosság egészségéért!
Aranyosmeggyes, Batarcs, Lázári, Avasújváros, Szopor, Nagytarna, Szatmárhegy és Királydaróc községek több mint 1000 diákját fogja szállítani a következő tanév kezdetétől az a 8 elektromos kisbusz, amely ma megérkezett Szatmár megyébe.
A megyei tanácsosok egyhangúlag jóváhagyták a Szatmár megyei Hulladékgazdálkodási Társaság Kft. megalapítását.
A Szamosdobi Ökológiai Hulladéktároló egy korszerű gépet vásárolt a háztartási hulladékok aprítására és tömörítésére. Ez az ország legkorszerűbb ilyen típusú gépe, 52 tonnát nyom, és elhelyezéséhez két nagy daru segítségére volt szükség.
RurALL projekt: A jövő élhető vidéki közösségei – Új integrált irányítási modell a vidéki elnéptelenedés kezelésére
A gyermek sürgősségi eseteket a lehető legjobb körülmények között fogják ellátni Szatmár megyében. A Szatmár Megyei Tanács befejezte a gyermek sürgősségi esetek számára épített új Sürgősségi Fogadóegység (UPU) épületét.
Három napos munkalmegbeszélésekkel összekötött tapasztalatcserére látogatott Szatmár megyébe dr.Laurențiu Grecu, a németországi Ostalb testvérmegye egészségügyi kapcsolatokért felelős főorvosa.
Befejeződtek a Csengerbagost, Daciát és Szamosdobot összekötő megyei út korszerűsítési munkálatai. A Szatmár Megyei Tanács ma hivatalosan is átvette a 10,4 km hosszú útszakaszt.