×
HíREK
A Szatmár Megyei Tanács számára 2024-ben is prioritás marad a fejlesztési projektek támogatása. Az idei évre jóváhagyott költségvetés 476.896.000 lej, melyet február 12-i soros gyűlésüjön fogadtak el egyhangúan a megyei tanácsosok. A legtöbb pénzt beruházásokra szánjuk - 274.168.070 lej -, 202.727.930 lejt pedig működési kiadásokra fordítunk. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ismertette az idei év legfontosabb beruházásait.
A Szatmár Megyei Tanács 2023-ban rekordösszegeket fektetett fejlesztési projektekbe. Ezek a nagyszabású beruházások a megye fejlődését eredményezték, és javították a szatmáriak életminőségét. A legtöbb projekt európai alapok segítségével került megvalósításra.
A megyei tanácsosok 2024. január 26-i rendes ülésükön hét új fejlesztési projekt finanszírozásra való benyújtását hagyták jóvá az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén. A következő projekteket nyújtjuk be:
A Szatmár Megyei Tanács meghívására az idei év első munkatalálkozóján vettek részt a megye polgármestere.
Örömmel jelentjük be, hogy friss hóval és tökéletes időjárási körülmények között hivatalosan is megnyitjuk a Lunaforrás síközpontot Szatmár megyében. A sípálya készen áll arra, hogy üdvözölje a téli sportok szerelmeseit, hogy élvezzék az első lesiklások élményét ezen az új gyöngyszemen.
Két Szatmár megyei település, Hadad és Sárközújlak, izgalmas fejlesztésekre számíthatnak, köszönhetően a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás sikeres pályázatának.
Bezárjuk a szatmárnémeti Udvari úti hulladéktárolót! A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba ma aláírta a munkálatokra vonatkozó szerződést.
Tasnád városában befejeződött az egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházás! Az APASERV által európai forrásokból épített szennyvíztisztító teljes gőzzel működik. Az új szennyvíztisztító telep megszünteti a levegő és a talaj szennyezését, és mostantól Tasnád lakói tiszta környezetet és nagyon jó vízminőséget élvezhetnek.
A Szatmár Megyei Tanács támogatja az olyan jellegű programokat, amelyek konkrét intézkedéseket tesznek a Szatmár megyei roma közösségek felzárkóztatása és fejlesztése érdekében. Tíz településen létrehozott közösségi fürdők, táborok és oktatási tevékenységek gyermekek és fiatalok számára, fiatal roma anyáknak szóló képzések és egészségmegőrző szolgáltatások - mindez csak néhány a "Romák társadalmi befogadása és megerősítése Szatmár megyében" című projekt keretében megvalósított tevékenységek közül. Mindezek az eredmények 1300, kiszolgáltatott helyzetben lévő családból származó ember javát szolgálják.
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sterilizáló részlegét teljesen felújították és korszerűsítették. A beruházás elengedhetetlen, ami további biztonságot jelent a kórházi fertőzések megelőzésében.