×
HíREK
A Szatmár Megyei Tanács két újabb egészségügyi beruházásra pályázott az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) program keretében. A tasnádi járóbeteg-ellátó központ teljes külső és belső felújítására kerülne sor, amelynek összértéke 16 259 182 lej. Továbbá a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat modern, a nozokomiális fertőzések elkerülésére alkalmas orvosi eszközökkel szerelnék fel, amelyek összértéke 29 235 404 lej. A megyei tanácsosok ma megszavazták a projektekkel kapcsolatos dokumentáció elkészítésének költségeit.
A Szatmár Megyei Tanács aláírta a megyére közigazgatási egységeire vonatkozó általános városrendezési terv (PUG) finanszírozásának a szerződését.
A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) fennállásnak 25. évfordulóját ünnepelte a Történetek, sorsok és lelkek a Szociális Igazgatóság családjában elnevezésű rendezvényén.
A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság működésének 25. évfordulója alkalmából ma Szatmár megyébe érkezett a németországi Waldenburg városában működő Albert Schweitzer Gyermekfalu küldöttsége.
Végéhez közeledik a 195B jelzésű megyei út Nagymajtény – Kőröstelep – Királydaróc közötti szakaszának felújítása. A kivitelező befejezte az aszfaltozást a mintegy 12,5 kilométeres távon, jelenleg az útburkolati jelek felfestése, az útjelző táblák és a szalagkorlát kihelyezése zajlik, a teljes beruházás ez év végéig lezárul.
A Szatmár Megyei Prefektúra adott otthont az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága által indított, az ukrajnai menekültek ellátását és támogatását célzó, Menekülttámogatási és Koordinációs Kísérleti Hálózat létrehozásáról szóló konferenciának.
Európai uniós alapokból finanszírozzuk a Közigazgatási Palota épületének energiahatékonyságát célzó felújításokat. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke 2022. november 14-én aláírta a „Szatmár Megyei Tanács közigazgatási épületének energiahatékonyságának növelése” nevű beruházási projekt műszaki megvalósíthatóságára vonatkozó szerződést.
Teljesen megújult a Szatmárnémeti Pneumatológiai Kórház járóbetegellátója, tüdőgondozója. 2022 november 10-én hivatalosan is átadták a teljesen felújított intézményt.
Nagyszerű Szatmár megyei személyiségekkel büszkélkedhetünk évről évre, akik hozzájárulnak a helyi hagyományos kultúra megóvásához, ennek gyarapításához és fellendítéséhez. Szerepük előremutató és közösségformáló. Idén ismét 10 személyt díjaztunk a Falvak mécsesei elismeréssel:
A Szatmár megyei víz- és csatornahálózat infrastruktúrájának kiépítését célzó regionális terv kiszerződött beruházásainak közel 30 százaléka elkészült. Az eddigi munkafolyamatokról és a jó ütemben haladó megvalósításokról az Apaserv Rt. munkatársai számoltak be az önkormányzatok képviselőinek. Szatmár megye legnagyobb értékű beruházása, amely közel 1,2 milliárd lej, összesen 62 településen fejleszti, illetve bővíti ki a víz- és csatornahálózatot.
Cookie