Ședință de lucru pentru analizarea evoluției studiului de fezabilitate a drumului expres Satu Mare – Baia Mare
Ședință de lucru pentru analizarea evoluției studiului de fezabilitate a drumului expres Satu Mare – Baia Mare
Pataki Csaba și Ionel Bogdan, președinții consiliilor județene Satu Mare și Maramureș, împreună cu Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, vicepreședinții Consiliului Județean Satu Mare și administratorul public al județului, Kovács Máté, au discutat în data de 21 august 2023 mai multe aspecte tehnice referitoare la acest proiect de infrastructură, extrem de important pentru dezvoltarea economică a ambelor județe.

Până în prezent, în vederea realizării studiului de fezabilitate, a fost obținut avizul comisiei tehnico-economice din cadrul CNAIR asupra traseului drumului expres, s-a realizat studiul topografic, au fost demarate procedurile de descarcare de sarcină arheologică și s-au depus documentațiile pentru obținerea avizelor specificate în certificatele de urbanism. 
Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de 59 de km și va străbate următorul traseu: Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz - Odoreu – Livada - Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat - Recea - Tăuții Măgherăuș - Baia Mare (Bd. Independenței). 
Pe varianta de traseu sunt prevăzute 29 de pasaje, 22 de poduri și 8 noduri rutiere, 142 de podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului. Termenul stabilit pentru încheierea studiului de fezabilitate este finele acestui an.