Ședință de lucru cu primarii din județ
Ședință de lucru cu primarii din județ
Conducerea Consiliului Județean Satu Mare i-a invitat pe primarii din județ la prima ședință de lucru din anul 2024.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, i-a asigurat pe reprezentanții autorităților publice că și în acest an bugetul local va fi distribuit în mod echilibrat tuturor comunelor și orașelor, și a afirmat că este foarte importantă în continuare menținerea unei viziuni comune de dezvoltare a județului și crearea unor parteneriate între administrațiile publice locale, care să atragă oportunități de dezvoltare a județului Satu Mare.

În cadrul ședinței, primarii au fost consultați cu privire la repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit global la nivel de județ, care pentru anul 2024 este în valoare de 36,8 milioane de lei. Aceste fonduri vor intra în conturile comunelor și orașelor după ce vor fi aprobate în această săptămână în ședința ordinară a Consiliului Județean. Banii sunt destinați susținerii programelor de dezvoltare locală.  

Invitat la această întâlnire, directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Dan Maier, a răspuns întrebărilor reprezentanților UAT-urilor referitoare la politicile bugetare și i-a îndemnat pe primari să utilizeze creditele de Trezorerie pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare, aceste credite având o dobândă avantajoasă.

Ca urmare a unor modificări legislative în ceea ce privește serviciile de colectare a deșeurilor menajere, directorul Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor, Claudiu Ardelean, a discutat cu primarii din județ ultimele reglementări în acest domeniu.