Secția de sterilizare a Spitalului Județean Satu Mare, reabilitată și modernizată
Secția de sterilizare a Spitalului Județean Satu Mare, reabilitată și modernizată
Secția de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost complet reabilitată și modernizată. Secția de sterilizare este o parte importantă a procesului de prevenire a infecțiilor intraspitalicești. În sterilizare ajung toate instrumentele si dispozitivele medicale reutilizabile pentru a fi decontaminate si sterilizate astfel încat să fie sigure pentru pacienți.

Pentru ca acest serviciu să se desfășoare în cele mai bune condiții, s-au achizitionat două autoclave de capacitate mare de ultima generatie pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical, aparatura modernă de ultima generatie pentru curățarea și dezinfecția instrumentarului chirurgical, mobilier special din inox pentru prelucrarea truselor si depozitarea acestora. două mașini automate de spălare și termodezinfecție a instrumentelor reutilizabile, astfel încât personalul medical să nu mai realizeze această procedură manual. 


De asemenea, s-a reabilitat și modernizat spațiul destinat secției de sterilizare, utilizându-se materiale conforme pentru pereți și pardoseală care să fie ușor de curățat și dezinfectat. În plus, au fost create circuite funcționale care să asigure securitatea personalului, a mediului și a integrității dispozitivelor medicale și au fost create spații pentru depozitarea materialelor sterile. 


În urma modernizării secției de sterilizare a crescut calitatea actului medical și siguranta pacienților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și au fost îmbunătăţite condiţiile de muncă pentru personalul medical. Investiția se ridică la peste 1,5 milioane de lei, aceasta fiind realizată din fondurile Consiliului Județean Satu Mare.