Megújult a kórház teljes sterilizáló részlege
Megújult a kórház teljes sterilizáló részlege
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sterilizáló részlegét teljesen felújították és korszerűsítették. A beruházás elengedhetetlen, ami további biztonságot jelent a kórházi fertőzések megelőzésében.

Két korszerű, nagy kapacitású sebészeti műszerek sterilizálására alkalmas autoklávot, a sebészeti műszerek tisztítására és fertőtlenítésére szolgáló korszerű berendezéseket, speciális bútorokat, az újrafelhasználható műszerek mosására és termikus fertőtlenítésére szolgáló automatákat vásároltak, valamint helyreállították és korszerűsítették a sterilizáló teljes részlegét.
Ezen túlmenően kialakítottak funkcionális áramköröket a személyzet biztonságának, a környezet és az orvostechnikai eszközök sértetlenségének garantálására, magas színvonalú körülményeket biztosítva a sterilizálási folyamatokhoz, valamint külön helyiséget hoztak létre a steril eszközök tárolására.
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sterilizációs osztályának korszerűsítése után javult az egészségügyi ellátás minősége és a betegek biztonsága, emellett fejlődtek az egészségügyi személyzet munkakörülményei is. A felújítás több mint 1,5 millió lejbe került, amelyet a Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből finanszírozott.