Se extinde sistemul de alimentare cu apă și canalizare în alte 8 localități
Astăzi, 4 noiembrie, la sediul Apaserv Satu Mare, au fost semnate ultimele două contracte de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare/ Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

”Semnăm astăzi ultimele două contracte de lucrări care vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare din județul Satu Mare. Dacă facem o scurtă recapitulare, peste 1000 km se vor realiza prin acest program. Mai avem de semnat un contract ce vizează alimentarea cu energie electrică a stației de tratare a apei din municipiul Satu Mare. Contractele semnate astăzi sunt foarte importante, chiar și valoric fiind cele mai mari și vizează zone în care alimentarea cu apă era o problemă, în mod special vara. Pe executanți îi rog să respecte termenele de execuție și să fie parteneri adevărați ai autorităților locale pentru a lucra în favoarea cetățenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prezent la eveniment.
Primul contract de lucrări semnat astăzi, vizează construirea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Cămârzana și Târșolț și are o valoare de 56.880.082, 64 lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 21 luni, la care se adaugă o perioadă de garanție de 36 de luni. 
Lucrările vor consta în construirea conductelor de aducțiune pe o lungime totală de aproximativ 12,9 km, construirea unei gospodării de apă în localitatea Cămărzana, construirea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Cămărzana, pe o lungime de aproximativ 40 km cu 748 branșamente, respectiv construirea rețelei de canalizare în localitățile Cămărzana și Târșolț, pe o lungime de aproximativ 57,9 km cu 1495 de racorduri. Totodată, se vor construi 21 stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 9 km de conductă sub presiune aferentă acestora. 
Al doilea contract presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă în Negrești-Oaș și Certeze, dar și a sistemului de canalizare din aglomerarea Negrești-Oaș. Proiectul are o valoare de 109.484.373,81 lei cu o durată de execuție a lucrărilor de 22 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanție de 36 de luni. Lucrările vor consta în construirea și reabilitarea conductelor de aducțiune pe o lungime totală de aproximativ 17,2 km, construirea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Negrești-Oaș, Luna, Tur, Certeze, Huta Certeze și Moișeni, pe o lungime de aproximativ 84 km cu 3383 branșamente, construirea a 12 stații de pompare apă potabilă, respectiv construirea rețelei de canalizare în localitățile Negrești-Oaș, Luna și Tur, pe o lungime de aproximativ 42,5 km cu 1865 de racorduri. Totodată, se vor construi 30 stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 12,5 km de conductă sub presiune aferentă acestora.
 

 
Politica de Cookie