Satu Mare, printre primele județe care au semnat un contract de finantare prin PNRR cu Ministerul Dezvoltării
Satu Mare, printre primele județe care au semnat un contract de finantare prin PNRR cu Ministerul Dezvoltării
Satu Mare se află printre primele județe care au semnat un contract de finantare prin PNRR cu Ministerul Dezvoltării. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare”.

are o valoarea totală de 29, 2 milioane lei, fiind un proiect prin care Consiliul Județean va reduce semnificativ consumul anual al resurselor de încălzire pentru clădirea Palatului Administrativ.

Proiectul prevede termoizolarea unor componente ale clădirii, realizarea unei instalații de încălzire care va folosi aceeași instalație de distribuție a agentului termic, înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare carcasate, precum și realizarea unei instalații centralizate de climatizare în locul aparatelor individuale de aer condiționat.

De asemenea, vor fi înlocuite conductele și coloanele de distribuție pentru apă rece din interiorul clădirii, vor fi termoizolate conductele de distribuție pentru apa rece de consum, se vor monta baterii monocomandă cu debit redus, iar obiectele sanitare vor fi înlocuite.

Totodată, proiectul propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu altele noi de tip LED și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice monocristaline pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

După semnarea contractului la București, în prezența primului-ministru, Nicolae Ciucă, a viceprim-ministrului Kelemen Hunor și a ministrului Cseke Attila, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat: “Este un proiect deosebit de important pentru noi, deoarece prin acest proiect vom putea economisi sume considerabile. Totodată, este îmbucurător faptul ca suntem primul Consiliu Județean care a semnat un contract prin Planul National de Redresare și Reziliență”.