S-a deschis traficului primul tronson al Variantei de Ocolire
S-a deschis traficului primul tronson al Variantei de Ocolire
Astăzi s-a deschis traficului primul tronson al Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare, între Drumul Careiului (DN 19) și strada Aurel Vlaicu (DN 19A), tronson care include și noul pod peste râul Someș

Aceasta este una dintre cele mai importante investiții realizate în județul Satu Mare în ultimii 30 de ani și care va avea efecte pozitive atât asupra decongestionării traficului,  cât și asupra dezvoltării economice a zonei. 
Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a declarat: “Inaugurarea acestor 4 kilometri din Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare reprezintă o primă etapă dintr-o dorință foarte veche a județului, care are în vedere interconectarea drumurilor județene cu cele regionale prin Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare, dar și cu rețeaua de autostrăzi europene prin conexiunea cu Drumul Expres M49 din Ungaria. În perioada mandatului meu de parlamentar, împreună cu deputații de la acea vreme, Kereskenyi Gabor și Erdei D. Istvan, am căutat anual resurse financiare pentru Varianta de Ocolire, iar la insistențele noastre s-a început realizarea studiului de fezabilitate și a demarat astfel investiția. Studiul de fezabilitate a fost finanțat în anul 2006 de cele două județe - Satu Mare și Maramureș și a fost actualizat în anul 2014 pentru cei 20 de kilometri ai Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare”. 
Deschiderea acestei prime porțiuni a centurii permite acum Consiliului Județean Satu Mare o accelerare a demersurilor pe care le face pentru dezvoltarea Drumului Expres Satu Mare – Baia Mare. În următoarele zile va fi trimisă spre publicare reactualizarea studiului de fezabilitate pentru acest drum expres.
La evenimentul de inaugurare a Variantei Ocolitoare au mai participat Cristian Ovidiu Pistol, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vicepreședinții Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, administratorul public la județului, Kovács Máté, prefectul județului,  Altfatter Tamás, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, senatori și deputați sătmăreni.