Reabilităm clădirea Muzeului Județean și construim spații moderne și inovative pentru vizitatori
Reabilităm clădirea Muzeului Județean și construim spații moderne și inovative pentru vizitatori
Reabilităm clădirea Muzeului Județean Satu Mare și construim spații moderne și inovative pentru vizitatori. Lucrările de modernizare se află în plină desfășurare.

În exteriorul clădirii au fost deja încheiate lucrările de refacere a acoperișului și se pregătește montarea panourilor solare. În spațiile interioare s-au refăcut instalațiile electrice, iar încăperile au fost recompartimentate în vederea reorganizării expozițiilor de bază. Clădirea muzeului va beneficia și de un ascensor, pentru a facilita vizionarea expozițiilor. În prezent se lucrează la restaurarea fațadei clădirii, la refacerea instalațiilor termice și a elementelor de tâmplărie. 
„Lucrările se încadrează în grafic și ne propunem ca până la sfârșitul anului să finalizăm întreaga investiție. După reabilitare vom reda strălucirea acestei importante clădiri de patrimoniu a județului Satu Mare, iar vizitatorii se vor putea bucura de spații mai largi în care vor fi puse în valoare colecțiile muzeului. Vom pune mare accent pe dotarea cu tehnică digitală, demnă de secolul XXI. Scopul final este să creștem numărul vizitatorilor și a evenimentelor culturale desfășurate aici”, a subliniat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, în urma  vizitei pe șantierul de lucrări. 
Reabilitarea clădirii muzeului se realizează cu fonduri europene, printr-un parteneriat transfrontalier România-Ungaria.