Felújítjuk a Szatmár Megyei Múzeum épületét, ahol innovatív és modern terek várják majd a látogatókat
Felújítjuk a Szatmár Megyei Múzeum épületét, ahol innovatív és modern terek várják majd a látogatókat
Felújítjuk a Szatmár Megyei Múzeum épületét, ahol innovatív és modern terek várják majd a látogatókat. A korszerűsítési munkálatok javában zajlanak. Jelen pillanatig elkészült az épület tetőjének teljes felújítása, következik a napelemek felszerelése. A belső terekben zajló munkálatok során végeztek az elektromos hálózat teljes, míg a fűtésrendszer egy részének cseréjével, illetve a belső terek átalakítása is a végéhez közeledik.

Ez utóbbi a kiállítási felületek átszervezésében fog jelentős szerepet játszani. Mindezek mellett a leendő kiállítások könnyebb megtekintése érdekében az épületet egy lifttel is ellátták a kivitelezők. Jelenleg az épület külső homlokzatának felújítása, illetve a belső falak javítása és festése zajlik. 
“A munka az ütemterv szerint halad, és reményeink szerint ez év végére be is fejezzük a teljes korszerűsítést. A restaurálással sikerül visszaadnunk Szatmár megye egyik legfontosabb műemlék épületének régi fényét, míg a látogatók számára tágasabb kiállítótermek kerülnek kialakításra. Nagy hangsúlyt fektetünk a 21. század digitalis technikáinak kiállításoknál való alkalmazására is, ezekkel is emelve a látogatóink számára nyújtahó vizuális élmény mértékét. Nem titkolt célunk továbbá a látogatók számának növelése, illetve különböző kulturális rendezvények lebonyolításához szolgáló helyszín biztosítása” – hangsúlyozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az építkezés helyszínén tett mai látogatása során. 
A felújítást egy Románia-Magyarország határmenti együttműködés keretében, európai alapokból finanszírozza a Megyei Tanács.