Proiectul ”Carpathian small aviation” a fost dus la bun sfârșit
Proiectul ”Carpathian small aviation” a fost dus la bun sfârșit
Aeroportul Internațional Satu Mare a organizat conferința de închidere a proiectului ”Carpathian small aviation – noi abordări pentru mobilitatea persoanelor și a mărfurilor în regiunea Carpatică”.

Prin acest proiect, la Aeroportul Satu Mare a fost creată o platformă pentru aviația mică, s-a înființat o școală de zbor, dar și o platformă de flight sharing. “Avem multiple investiții transfrontaliere în implementare și suntem deschiși oricărei propuneri de proiect care aduce beneficii locuitorilor din zonele de frontieră. Odată cu modernizarea aeroportului vom putea dezvolta proiecte din ce în ce mai ambițioase cu vecinii de peste hotare. Avem un potențial imens ca județ de graniță și împreună cu partenerii noștri vom continua să atragem resurse care să ducă la dezvoltarea zonelor de frontieră din această parte a Europei”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
Proiectul a fost implementat de Aeroportul Internațional Satu Mare în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională ”Transcapathia”- Ucraina, Asociația Internațională a Instituțiilor de Dezvoltare Regională - Ucraina, Asociația de Dezvoltare Regională - Ungaria și Agenția de Inovație Regională - Slovacia.