Primele două microbuze școlare electrice au ajuns în județ
Primele două microbuze școlare electrice au ajuns în județ
Peste 500 de elevi din comunele Culciu și Moftin vor fi transportați, începând din următorul an școlar, cu primele două microbuze electrice care au sosit astăzi în județul Satu Mare.

”Datorită acestor microbuze, din toamnă, peste 6.000 de elevi din județul Satu Mare vor merge la școală cu vehicule sigure și prietenoase cu mediul, dotate inclusiv cu lifturi pentru persoanele cu dizabilități. Este un pas foarte important către o educație de calitate, este doar începutul unei inițiative ambițioase de a îmbunătăți infrastructura educațională și de a proteja mediul înconjurător”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la preluarea vehiculelor. 
Aceste două microbuze fac parte din flota de 40 de mașini cu o capacitate de 16+1 locuri pe scaune, contractate de Consiliul Județean Satu Mare cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin fonduri guvernamentale. Toate cele 40 de mașini vor ajunge la elevii din comunele județului până la începerea noului an școlar. Valoarea totală a contractului este de 41,7 milioane de lei.