Prima cursă aeriană de la Paris la Satu Mare
Astăzi, 28 aprilie 2021, Aeroportul Internațional Satu Mare a inaugurat zborul de la Paris la Satu Mare. A fost un moment mult așteptat de sătmăreni, care de acum înainte vor avea posibilitatea de a călători spre capitala Franței de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică.

Aeronava a aterizat la Satu Mare, iar cei 100 de pasageri au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus  și de directorul aeroportului, Mihai Pătrașcu. Aeronava a fost pilotată de directorul companiei HiSky, Iulian Scorpan.

“Pentru noi acesta este un moment foarte important, deoarece cu ziua de azi deschidem porțile sătmărene spre capitala Franței, o destinație foarte mult dorită de comunitatea noastră. Ne dorim un parteneriat pe termen lung împreună cu compania HiSky, cu care în curând vom inaugura și zborurile de Frankfurt. Am promis că vom face tot ce ține de noi pentru a veni în sprijinul sătmărenilor – și o vom face!”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean la inaugurarea zborului.

Aeronava a fost întâmpinată și la Paris și la Satu Mare cu tradiționalele tunuri de apă, lansate de echipele de pompieri din aeroporturi, tunuri care marchează inaugurarea unei rute noi.

Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Satu Mare a dorit să le mulțumească tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui zbor, dar și pasagerilor. “Le mulțumesc pasagerilor și îmi doresc ca ei să fie într-un număr cât mai mare la Satu Mare, pentru că, de fapt, cursa aceasta le este destinată. Îmi doresc din toată inima ca acest prim pas să marcheze un nou început pentru Aeroportul Satu Mare, un început cu multe oportunități pentru cei din zona noastră de captare”.

 
Politica de Cookie