Pregătim digitalizarea serviciilor publice din județul Satu Mare
Pregătim digitalizarea serviciilor publice din județul Satu Mare
Pregătim debirocratizarea serviciilor publice din județul Satu Mare prin digitalizarea instituțiilor administrative. Consiliul Județean Satu Mare a încheiat în data de 22 martie 2024, un Acord de Parteneriat cu toate orașele și comunele din județul Satu Mare pentru realizarea unei baze de date care va asigura comunicarea între instituții, astfel încât cetățenii să aibă acces direct la serviciile publice locale, fără să fie nevoie să se deplaseze la sediile acestora pentru a obține anumite documente.

Sistemele informatice de înaltă performanță vor fi dezvoltate și găzduite prin sistemul Cloud Regional Nord-Vest din care mai fac parte județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș și Sălaj, un proiect în valoare totală de 60 de milioane de euro.
“Digitalizarea va crește calitatea serviciilor publice, nu va mai fi aglomerație la ghișee, iar sătmărenii vor avea parte de transparență în procesarea datelor. Practic, serviciile publice vor fi la un click distanță față de cetățean. Procesul este unul firesc, adaptat evoluției societății”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Proiectul va fi implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.