Szatmár megyében a közigazgatási intézmények digitalizálásával előkészítjük a közszolgáltatások bürokrácia mentesítését
Szatmár megyében a közigazgatási intézmények digitalizálásával előkészítjük a közszolgáltatások bürokrácia mentesítését
Szatmár megyében a közigazgatási intézmények digitalizálásával előkészítjük a közszolgáltatások bürokrácia mentesítését. A Szatmár Megyei Tanács a mai napon partnerségi megállapodást írt alá Szatmár megye valamennyi városával és önkormányzatával egy olyan adatbázis létrehozásáról, amely biztosítja az intézmények közötti kommunikációt, lehetővé téve ezzel a lakosok számára, hogy közvetlenül, hivatali látogatás nélkül férjenek hozzá a helyi közszolgáltatásokhoz.

A nagy teljesítményű informatikai rendszert, adatbázist az Északnyugati Regionális Felhőrendszer fogja fejleszteni és üzemeltetni, amely a Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros és Szilágy megyéket is magába foglalja. A projekt összértéke 60 millió euró.
"A digitalizálás révén javulni fog a közszolgáltatások színvonala, megszűnik a torlódás a pénztárak előtt, és teljes körű átláthatóságot teremtünk. A közszolgáltatások elérése egyetlen kattintással lehetséges lesz a lakosság számára. Ez a társadalmi fejlődés természetes része" - nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.
A projekt megvalósításáért a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) felel, a szükséges pénzügyi források pedig az Északnyugati Regionális Program 2021-2027-es keretében nyújtott vissza nem térítendő európai támogatásokból kerülnek biztosításra.