Pataki Csaba a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 27 de microbuze electrice pentru elevii din județ
Pataki Csaba a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 27 de microbuze electrice pentru elevii din județ
La o zi de la începerea noului an școlar, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi la București contractul de finanțare pentru achiziția a 27 de microbuze electrice pentru elevii din județul Satu Mare.

Proiectul câștigat de Consiliul Județean Satu Mare este în valoare de 35,9 milioane de lei și este finanțat prin Planul  Național de Redresare și Reziliență. “Această nouă investiție va fi extrem de utilă pentru comunele din județul Satu Mare și va asigura un acces facil la educație pentru mii de copii din județ, în condițiile în care mulți elevi din mediul rural sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi până la unitățile de învățământ și dispun de puține variante de transport. Totodată, actualele microbuze școlare sunt vechi și uzate, iar schimbarea flotei de transport este în aceste condiții absolut necesară”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Beneficiarii acestei investiții vor fi copiii de vârstă școlară din 27 de comune ale județului Satu Mare: Medieșu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Orașu Nou, Pișcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolț, Culciu, Socond, Vama, Acâș, Apa, Beltiug, Căuaș, Cehal, Dorolț, Săcășeni, Săuca, Tiream, Turț, Turulung, Vetiș. Contractul de finanțare a fost semnat în prezența premierului Marcel Ciolacu, a ministrului educației, Ligia Deca, și ministrului dezvoltării, Adrian Veștea. Consiliul Județean Satu Mare continuă demersurile pentru achiziția microbuzelor și livrarea lor!