Pandemia COVID-19 nu a oprit dezvoltarea județului Satu Mare
În cadrul evenimentului ”Business&Local Community” organizat de Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Camera Meșteșugarilor, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a făcut o retrospectivă a anului 2020, prezentând în linii mari și proiectele importante din 2021.

Cea mai mare provocare a anului 2020 a reprezentat-o combaterea situației pandemice și adaptarea la cerințele de îngrijire a cazurilor Covid-19, astfel Consiliul Județean Satu Mare a investit într-un laborator dotat conform cerințelor, a realizat triaj în condiții sigure și circuite speciale pentru pacienți, dar a și achiziționat aparatură atât de necesară desfășurării în cele mai bune condiții a tuturor proceselor. Bunăstarea pacienților și a personalului medical va fi asigurată și prin construirea unul spital nou, prin renovarea secțiilor de Neurologie, Anestezie și Terapie Intensivă și Urologie, prin modernizarea și dotarea Spitalului Orășenesc Negrești Oaș și a Dispensarului de Pneumoftiziologie.
Un capitol extrem de important ca cel al sănătății a fost și infrastructura rutieră unde au continuat dezvoltarea investițiilor desfășurate prin PNDL I și II, dar și întreținerea curentă și periodică a drumurilor județene din fondurile proprii ale instituției.
Turismul în județul Satu Mare se dezvoltă atât prin continuarea investiției de la Luna Șes, dar și prin crearea a 14 trasee turistice și a 6 trasee de escaladă în zona vârfului Pietroasa.
Instituțiile de cultură sătmărene s-au adaptat și ele zilelelor în care le trăim și s-au mutat în online fiind active și încântând publicul. Continuă reabilitarea clădirii Muzeului Județean, Biblioteca Județeană se mută în sediu nou, Filarmonica încântă publicul prin concerte săptămânale cu invitați de mare valoare, iar Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a editat mai multe publicații menite a dăinui peste timp.
Capitolul social este reprezentat de sprijinirea asociațiilor non-profit sătmărene din domeniul social, o nouă sală de sport pentru elevii cu nevoi speciale și mai multe proiecte în beneficiul victimelor violenței domestice, a copiilor fără familie și a tinerilor ce părăsesc sistemul instituționalizat.

 
Politica de Cookie