O nouă locuință protejată pentru victimele violenței domestice
O nouă locuință protejată pentru victimele violenței domestice
Ciclul violenței domestice poate fi întrerupt dacă tu decizi asta! Conform statisticilor ONU, 30% dintre femeile din România sunt abuzate cel puțin o dată pe parcursul vieții. Noi te putem ajuta, Tu decizi!

Prin proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, s-au creat, începând din 2020, noi servicii gratuite în România. Scopul programului este acordarea unui ajutor, consiliere psihologică, sau chiar oferirea unui adăpost provizoriu acelor persoane defavorizate a căror viață este afectată și de violența domestică.

Pe plan național, în cadul proiectului VENUS au fost create 42 de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice în care, cei în cauză, se pot adăposti gratuit chiar și pe o perioadă de un an de zile. Pe lângă aceste locuințe protejate funcționează, în fiecare județ, birouri de consiliere pentru dezvoltare personală și formare profesională.

Zilele trecute a avut loc predarea tehnică a celei mai recente locuințe protejate. Aici vor fi oferite servicii sociale pentru 6 victime ale violenței domestice, care, în funcție de nevoile victimei, includ consiliere psihologică, consiliere juridică, asistență socială, consiliere și formare profesională, integrare în rețeaua de ocupare a forței de muncă, reintegrare socială și asistență medicală. Lucrările de renovare și extinderea imobilului au început în 2 iunie 2021 și au fost finalizate în 30 septembrie 2021. Reabilitarea clădirii a fost finanțată de Consiliul Județean Satu Mare prin Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 552.884,07 lei. Casa – adăpost va fi disponibilă victimelor violenței domestice din ianuarie 2022.

În cazul în care dumneavoastă sau o cunoștință a dumneavoastră aveți nevoie de sprijinul și serviciile noastre vă rugăm să vă adresați cu încredere  Direcției  Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, fie personal pe strada Corvinilor, nr. 18, fie prin telefon: 0261 768 830 sau email: secretariat@dgaspcsm.ro. Noi te putem ajuta! Tu decizi!