Modernizăm drumul județean DJ 193 Satu Mare-Borlești
Modernizăm drumul județean DJ 193 Satu Mare-Borlești
Consiliul Județean Satu Mare modernizează cu fonduri europene drumul județean DJ193 Satu Mare-Borlești-limită de județ Maramureș, în lungime de 40 de kilometri. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat în data de 7 noiembrie 2023, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor cu Asocierea DIFERIT AG SRL - DIFERIT SRL, contract în valoare de 200.810.474 lei.

“În ultimii ani întreținerea acestui tronson a devenit foarte costisitoare pentru bugetul județului, fiind nevoiți să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparații. Modernizarea mult așteptată a acestui drum va începe în curând, iar lucrările vor fi realizate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021-2027”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. 
Refacerea tronsonului va începe la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești, iar lucrările vor cuprinde localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărășeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Pe traseul drumului modernizat vor fi amplasate 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice. 
Pe lângă lucrările de modernizare a drumului, investiția prevede și alte lucrări conexe cum ar fi drumuri laterale, accese la proprietăți, construcția a două poduri noi și reabilitarea podurilor existente, dar și amplasarea parapeților de protecție și a zidurilor de sprijin. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, durata etapei de proiectare fiind de 6 luni.