Korszerűsítjük a 193-as jelzésű megyei utat Szatmárnémeti és Barlafalu között
Korszerűsítjük a 193-as jelzésű megyei utat Szatmárnémeti és Barlafalu között
A Szatmár Megyei Tanács uniós pénzek felhasználásával korszerűsíti a 193-as jelzésű, Szatmárnémeti és Barlafalu közötti mintegy 40 kilométer hosszúságú megyei utat. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke 2023. november 7-én aláírta a tervezési és kivitelezési munkálatokat végző Diferit Ag Kft – Diferit Kft konzorciummal kötött szerződést, melynek értéke 200 810 474 lej.

„Az elmúlt években ennek az útszakasznak a fenntartása igen költségessé vált a megye számára, évente mintegy 1 millió eurót kellett elkülönítenünk a javításokra. A már nagyon várt felújítás hamarosan elkezdődik, és a munkákat az Európai Regionális Operatív Program 2021-2027 forrásaiból fogjuk finanszírozni." - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.
Az út felújítása Szatmárnémeti város határában kezdődik, majd Pálfalva településén halad keresztül, és a munkálatok magukban foglalják Pálfalva, Ombód, Pettyén, Dobrácsapáti, Szamoskóród, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Szamoslippó, Szamosborhíd, Szamosveresmart, Remetemező, Barlafalu településeket egészen a Máramaros megye határáig. A felújított út mentén 4 elektromos autó töltőállomás lesz elhelyezve.
A felújítási munkákon kívül a beruházás további kapcsolódó munkákat is magában foglal, mint például mellékutak, ingatlanokhoz való felhajtók, továbbá két új híd építését és meglévő hidak felújítását, valamint védőkorlátok és támaszfalak telepítését is tartalmazza. A munkálatok kivitelezési ideje 24 hónap, míg a tervezési szakasz 6 hónapot vesz igénybe.