Maşină de bătut zăpada pentru pârtia de schi Luna Șes
Maşină de bătut zăpada pentru pârtia de schi Luna Șes

Valoare totală a investiției: 2.261.000 lei, inclusiv TVA

 

Beneficiari: Județul Satu Mare și Orașul Negrești Oaș

Surse de finanțare: Bugetul Județului Satu Mare și Orașului Negrești Oaș

Maşina de bătut zăpada pentru pârtia de schi Luna Șes a fost achiziționată ca parte integrantă din proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Luna Şes”, derulat în comun de către Judeţul Satu Mare şi Oraşul Negreşti Oaş.

În conformitate cu Ordinul ministrului turismului  nr.491 din 5 octombrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind omologarea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, cu modificările și completările ulterioare, pentru întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement este necesară bătătorirea mecanică a zăpezii după fiecare ninsoare şi înlăturarea denivelărilor apărute pe parcursul utilizării pârtiei. În ANEXA 3 la norme - Criterii de întreţinere şi exploatare este prevăzută ca obligatorie deținerea de mașini de bătătorit zăpada.

Astfel, achiziția mașinii de bătut zăpada pentru pârtia de schi  de la Luna Șes a fost necesară pentru întreținerea corespunzătoare a stratului de zăpadă de pe pârtia de schi.

În anul 2020 s-a derulat procedura de atribuire a contractului de furnizare a mașinii de bătut zăpada, a fost livrată, testată și pusă în funcțiune mașina de bătut zăpada cu troliu de tip automatic, de ultimă generație marca Prinoth, modelul Leitwolf.       

Specificațiile tehnice ale utilajului:         

Putere motor: min. 530 CP

Capacitate de urcare în pantă: minim 90%

Dotare cu vinci pentru tractare pe cablu

Troliu pivotant cu capacitate rotire 360 grade, lungime cablu 850 m

Forță de tractare troliu: 4,4 t

Lățime plug cu aripile deschise: 6,52 m

Lamă frontală hidraulică dimensiune, deschisă: 5,95 m

Freză cu lamelă ajustabilă

Sistem GPS 

Fabricat de Prinoth SPA-Italia  

Garanție 3 ani