Investim aproape 2 milioane de euro în laboratorul de anatomie patologică
Investim aproape 2 milioane de euro în laboratorul de anatomie patologică
Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au pregătit un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru modernizarea laboratorului de anatomie patologică, în vederea diagnosticării cancerului.

Prin acest proiect va fi dotat laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu echipamente de ultimă generație, care vor aduce beneficii semnificative pentru diagnosticarea și tratamentul personalizat al pacienților pentru o varietate de afecțiuni medicale, cel mai frecvent din următoarele specialități: dermatologie, ginecologie, chirurgie oncologică, urologie, hematologie, nefrologie, oftalmologie, chirurgie generală, chirurgie toracică și fetală.

Proiectul ,,Investiții în infrastructura publică a laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare” și cheltuielile legate de proiect au fost aprobate de consilierii județeni în data de 13 iunie 2024 și va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Sănătate 2021 – 2027. Bugetul total al proiectului este de 9.300.867 lei, iar cofinanțarea, în valoare de 186.017 lei, va fi asigurată din bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.