Începând de anul viitor, niciun copil din județul Satu Mare nu va mai crește în centrele de plasament!
Începând de anul viitor, niciun copil din județul Satu Mare nu va mai crește în centrele de plasament!
Ultimul centru de plasament din județ, „Floare de Colț” din localitatea Halmeu, va fi închis, iar copiii vor fi mutați în 3 case de tip familial pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare le construiește cu fonduri europene: două în Halmeu și una în Tășnad, cu câte 12 locuri.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a vizitat astăzi șantierele din Halmeu pe care se construiesc cele două 2 case de tip familial și un centru de zi - destinat atât copiilor din sistemul de asistență socială, cât și celor din comunitate. „În casele pe care le construim pentru ei, copiii vor fi mult mai bine îngrijiți, spațiile vor fi potrivite pentru nevoile lor de creștere și educare, iar mediul va fi unul prietenos. Prin ridicarea acestor locuințe vom finaliza procesul de dezinstituționalizare din județ”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. 
Proiectul "Închiderea Centrului de Plasament Floare de Colț" este implementat de către DGASPC. Lucrările de construcție a celor trei case de tip familial și a centrului de zi, sunt realizate în proporție de 70%.