Energie regenerabilă pentru Aeroportul Internațional Satu Mare
Energie regenerabilă pentru Aeroportul Internațional Satu Mare
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare începe implementarea proiectului „Consolidarea cooperării bilaterale în domeniul tranziției verzi”.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România", valoarea grantului acordat fiind de 142.630 Euro. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și promovarea măsurilor care contribuie la tranziția verde inovativă și echitabilă în Județul Satu Mare prin cooperare bilaterală. 
Proiectul are o durată de implementare de 7 luni, iar principalele activități ale proiectului constau în: elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate privind energia regenerabilă și eficiența energetică pentru R.A. Aeroportul Internaționale Satu Mare și organizarea unei vizite de studiu în Norvegia pentru 10 reprezentanți ai instituțiilor publice din Județul Satu Mare pentru transferal de cunoștințe și bune practice în domeniul eficienței energetice și a securității energetice. Partenerul Asociației în cadrul acestui proiect este Vista Analyse AS din Norvegia, organizație care a mai colaborat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare în implementarea proiectului RENEWSM. Proiectul actual are o valoare totală de 167.800 Euro, din care 142.630 Euro reprezintă finanțare din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.