Megújuló energia a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérnek
Megújuló energia a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérnek
A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás megkezdi "A KÉTOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS MEGSZILÁRDÍTÁSA A ZÖLD ÁTMENET TERÜLETÉN" című projekt megvalósítását.

A projektet Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatja az EGT és a Norvég Alap 2014-2021-es támogatásán keresztül, a "Románia Energia Program" keretében, a megítélt támogatás összege 142.630 euró. A projekt fő célja olyan intézkedések kidolgozása és előmozdítása, amelyek kétoldalú együttműködés révén hozzájárulnak az innovatív és fenntartható zöld átmenethez Szatmár megyében.
A projekt megvalósítási ideje 7 hónap, és annak fő tevékenységei a következők: a megújuló energiáról és az energiahatékonyságról szóló előzetes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér számára, valamint egy tanulmányút szervezése Norvégiába 10 Szatmár megyei közintézmény képviselője számára az energiahatékonyság és az energiabiztonság területén a legjobb gyakorlatok és ismeretek átadása céljából. A Társulás partnere ebben a projektben a norvég Vista Analyze AS, amely a RENEWSM projekt megvalósításában is együttműködött a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulással. A jelenlegi projekt összértéke 167.800 euró, amelyből 142.630 euró az EGT és a Norvég Alap 2014-2021 közötti időszakra vonatkozó támogatásából származik.