Continuăm bunele relații de colaborare cu Satul de Copii “Albert Schweitzer” din Waldenburg, Germania
Continuăm bunele relații de colaborare cu Satul de Copii “Albert Schweitzer” din Waldenburg, Germania
Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, astăzi a sosit în județul Satu Mare o delegație de la Satul de Copii “Albert Schweitzer” din Waldenburg, Germania.

Atât Consiliul Județean Satu Mare, cât și DGASPC colaborează de zeci de ani cu Satul de Copii, această colaborare fiind concretizată în numeroase proiecte de succes.
Reprezentanții Satului de Copii “Albert Schweitzer”, Wolfgang Bartole, director economic și Arne Höller, director educațional, s-au întâlnit cu Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihaela Crasnai, secretarul general al județului și Mariana Dragoș, directorul DGASPC.   
„Satul de Copii “Albert Schweitzer” are de zeci de ani o relație strânsă cu județul Satu Mare și, timp de mulți ani, a fost un susținător generos al casei de copii din Halmeu, alături de care a dezvoltat mai multe proiecte de success.  Este foarte important să existe un contact personal continuu, deoarece copiii din casele de copii sunt beneficiarii principali ai acestor întâlniri.  Învățăm unii de la alții, împărtășim experiențe și primim sfaturi care ne vor ajuta să îmbunătățim la scară semnificativă sistemul de protecție a copilului din județul Satu Mare”, a declarat în cadrul întâlnirii, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
În zilele următoare, reprezentanții Satului de Copii vor vizita mai multe instituții sociale aflate sub egida Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare și vor participa, de asemenea, la gala jubiliară a DGASPC.