Folytatjuk a kiváló együttműködést a waldenburgi Albert Schweitzer Gyermekfaluval
Folytatjuk a kiváló együttműködést a waldenburgi Albert Schweitzer Gyermekfaluval
A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság működésének 25. évfordulója alkalmából ma Szatmár megyébe érkezett a németországi Waldenburg városában működő Albert Schweitzer Gyermekfalu küldöttsége.

A Gyermekfaluval több évtizedes kapcsolatot ápol úgy a Szatmár Megyei Tanács, mint a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, számtalan sikeres projekt és fejlesztés jellemzi ezt az együttműködést. 
Az Albert Schweitzer Gyermekfalu képviseletében ma Wolfgang Bartole gazdasági igazgató és Arne Höller, nevelési szakvezető találkozott Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Mihaela Crasnai főjegyzővel, illetve Mariana Dragos-sal, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetőjével. 
“Az Albert Schweitzer Gyermekfalu több évtizede ápol szoros kapcsolatot Szatmár megyével, évek óta a Halmi községben működő gyermekotthon nagylelkű támogatói, ugyanakkor több sikeres közös projektünk volt már az évek során. Nagyon fontosnak tartjuk a folyamatos személyes kapcsolattartást is, hiszen ezeknek a találkozóknak a legnagyobb előnyét a renszerben élő gyermekek látják. Tanulunk egymástól, tapasztalatokat osztunk meg egymással, és olyan tanácsokat kapunk, melyekkel jelentős léptékkel tudjuk fejleszteni a Szatmár megyei gyermekvédelmi rendszert.” – mondta el a találkozón Pataki Csaba tanácselnök. 
A Gyermekfalu képviselői a következő napokban meglátogatnak több, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt működő szociális intézményt is és részt vesznek az Igazgatóság jubileumi gáláján is.