Continuă procedurile pentru modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare – Borlești
Continuă procedurile pentru modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare – Borlești
Consiliul Județean Satu Mare continuă procedurile pentru modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare – Borlești – limita de județ Maramureș, un drum în lungime de 40 de kilometri. În data de 28 iulie 2022, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

“Ca urmare a votului de astăzi s-a făcut un prim pas important în realizarea acestui proiect mult așteptat de locuitorii județului. Întreținerea acestui drum a devenit foarte costisitoare pentru buget, fiind nevoiți să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparații. Lucrările de modernizare se vor realiza din fonduri europene, proiectul fiind propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Valoarea totală a investiției este de 311.993.907 lei și va cuprinde, pe lângă lucrările de modernizare a drumului, și alte lucrări conexe cum ar fi – drumuri laterale, accese la proprietăți, construcția a două poduri noi și reabilitarea podurilor existente, dar și amplasarea parapeților de protecție și a zidurilor de sprijin. Durata estimată de execuție a acestui obiectiv este de 24 de luni.