Au fost aprobate ultimele documente pentru modernizarea drumului Satu Mare – Borlești
Au fost aprobate ultimele documente pentru modernizarea drumului Satu Mare – Borlești
Consiliul Județean Satu Mare a aprobat astăzi ultimele documente necesare pentru modernizarea drumului județean Satu Mare – Borlești. Finanțarea proiectului, în valoare de peste 40 de milioane de euro, a fost aprobată prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, iar pentru realizarea lucrării a fost semnat deja contractul de proiectare și execuție cu Asocierea DIFERIT AG SRL - DIFERIT SRL. Urmează semnarea contractului de finanțare.

“Înainte de semnarea contractului de finanțare cu fonduri europene, Consiliul Județean Satui Mare mai are nevoie doar de aprobarea contractelor de parteneriat care urmează să fie votate de către consiliile locale din comunele partenere: Păulești, Culciu, Valea Vinului și Pomi. Sperăm că toți partenerii noștri vor aproba aceste documente săptămâna viitoare, astfel încât să putem demara cât mai urgent lucrările“, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. 
Drumul pe care îl vom moderniza are o lungime de 40 de kilometri și străbate localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș.