Jóváhagyták a Szatmárnémeti-Barlafalu közötti megyei út felújításához szükséges végleges dokumentációt
Jóváhagyták a Szatmárnémeti-Barlafalu közötti megyei út felújításához szükséges végleges dokumentációt
A Szatmár Megyei Tanács ma jóváhagyta a Szatmárnémeti-Barlafalu közötti megyei út felújításához szükséges végleges dokumentációt. A több mint 40 millió euró értékű projekt finanszírozását a 2021-2027-es Regionális Operatív Program keretében hagyták jóvá, a munkálatok megvalósításához pedig már aláírták a tervezési és kivitelezési szerződést a DIFERIT AG - DIFERIT társulással. A következő lépés a finanszírozási szerződés aláírása.

"Az európai alapokból származó finanszírozási szerződés aláírása előtt már csak a partnerségi szerződések jóváhagyására van szükségünk, amelyet a partner települések - Pálfalva, Kolcs, Szamosborhíd és Remetemező - helyi tanácsainak kell megszavazni. Reméljük, hogy a jövő héten minden partnerünk jóváhagyja ezeket a dokumentumokat, hogy minél hamarabb elkezdhessük a munkálatokat" - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. 
A felújítandó 40 km hosszúságú út Szatmárnémeti kijáratától Pálfalva, Ombod, Pettyén, Dobrácsapáti, Szamoskóród,Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Szamoslippó, Szamosborhíd, Szamosveresmart, Remetemező, Barlafalu településeken halad keresztül egészen Máramaros megyei határig.