Asociațiile și ONG-urile rămân parteneri esențiali în domeniul social
Asociațiile și ONG-urile rămân parteneri esențiali în domeniul social
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi contractele de finanțare cu reprezentanții tuturor organizațiilor neguvernamentale care au câștigat proiecte cu finanțare nerambursabilă în domeniul social.

În acest an, Consiliul Județean Satu Mare acordă sprijin financiar pentru 21 de proiecte sociale: centre de zi pentru copii, părinți și persoane vârstnice, centre de reabilitare, recuperare pentru copii si adulți, centre de îngrijire la domiciliu, case de tip familial, cantină socială, centru multifuncțional. Toate acestea iau sub aripile lor peste 700 de beneficiari, copii si adulți cu dizabilități, persoane aflate la nevoie, fără sprijin. Valoarea contractelor finanțate se ridică la suma de 2.976.525 lei. 
“Sprijinul financiar pe care îl oferim acestor organizații este pentru îmbunătățirea serviciilor sociale destinate comunității. Consider că atunci când autoritățile locale și reprezentanții ONG-urilor își unesc forțele, eforturile pentru o viață mai bună a celor aflați în dificultate nu pot avea decât rezultate pozitive. Datorită acestor parteneriate putem să fim mai aproape de cei aflați în nevoie, oferindu-le sprijin și îngrijire”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.