A civil szervezetek továbbra is kulcsfontosságú partnerek a szociális területen
A civil szervezetek továbbra is kulcsfontosságú partnerek a szociális területen
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ma aláírta a támogatási szerződéseket a szociális területen pályázati támogatást nyert civil szervezetek képviselőivel.

A Szatmár Megyei Tanács 2024-ben 21 szociális projektnek nyújt anyagi támogatást: gyermek-, szülői és idősek nappali központjai, gyermek- és felnőtt rehabilitációs központok, házi gondozási központok, családi típusú otthonok, szociális étkezde, többfunkciós központ. Mindezek több, mint 700 kedvezményezettet, fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket, támogatás nélküli rászorulókat foglalnak a szárnyaik alá. A finanszírozott szerződések értéke 2 976 525 lej. 
"A nem kormányzati szervezeteknek nyújtott pénzügyi támogatásunk kulcsfontosságú a közösség számára nyújtott szociális szolgáltatások javításához. Ha a helyi hatóságok és a civil szervezetek képviselői összefognak, a rászorulók életének javítására tett erőfeszítéseknek csak pozitív eredményei lehetnek. Ezeknek a partnerségeknek köszönhetően a gyerekek, idősek és kiszolgáltatott felnőttek mindig támogatást találnak, amikor szükségük van rá" - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.