Aproape 30% dintre lucrările contractate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din județul Satu Mare au fost deja finalizate
Aproape 30% dintre lucrările contractate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din județul Satu Mare au fost deja finalizate
Aproape 30% dintre lucrările contractate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din județul Satu Mare au fost deja finalizate. Stadiul lucrărilor a fost prezentat în data de 4 noiembrie 2022, într-o conferință de presă, în prezența autorităților publice locale și regionale și a beneficiarilor proiectului.

Prin cel mai mare proiect de infrastructură aflat în derulare în județul Satu Mare, în valoare de aproape 1,2 miliarde de lei, se realizează investiții pentru îmbunătățirea proceselor de captare, tratare și distribuție a apei potabile și pentru colectarea și epurarea apelor uzate, la nivelul a 62 de localități.

„Este o investiție extrem de importantă pentru cei aproape 70.000 de locuitori ai județului care vor beneficia de apă potabilă de foarte bună calitate și de un sistem de canalizare demn de secolul XXI. Este însă foarte important ca în timpul derulării acestui mare proiect să avem grijă ca pe tronsoanele pe care se suprapun mai multe investiții publice, cum sunt drumurile deja modernizate sau care sunt în curs de execuție, să existe o mai bună coordonare între executanți, astfel încât rețeaua rutieră să nu fie afectată de aceste lucrări majore la rețeaua de utilități. Sunt sigur că se pot găsi soluții care să protejeze investițiile deja realizate, a transmis Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

În cadrul proiectului se realizează 16 stații de tratare a apei potabile, 166,5 km de conducte de aducțiune, 258,7 km de rețele de distribuție apă potabilă, 5 stații noi de epurare ape uzate, 448 km de rețele de canalizare și 132,7 km de colector/conductă de refulare ape uzate.