Apaserv își va asigura o parte din necesarul de energie electrică din surse regenerabile
Apaserv își va asigura o parte din necesarul de energie electrică din surse regenerabile
Apaserv Satu Mare, unul dintre consumatorii importanți de energie electrică din județ, își va asigura parțial necesarul de energie electrică din surse regenerabile.

Prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile, Apaserv va instala 24 de centrale electrice fotovoltaice în 13 localități ale județului: șapte în municipiul Satu Mare, câte două în municipiul Carei, orașul Negrești-Oaș, orașul Tășnad, orașul Livada și Valea Vinului și câte o centrală în orașul Ardud și localitățile Halmeu, Bătarci, Tarna Mare, Gherța Mare, Turț și Sanislău. 
💬„Este foarte important să reducem consumul de energie electrică din surse convenționale și să beneficiem de aceste surse regenerabile, care ne pot oferi o predictibilitate a costurilor pe termen lung. Mă bucur că efectele benefice ale acestei investiții se vor răsfrânge asupra tuturor sătmărenilor care sunt racordați la rețeaua de apă și canalizare”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. 
Proiectul are o valoare totală de 24.794.888 lei, iar fondurile nerambursabile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractele pentru implementarea proiectului au fost semnate în data de 25 august 2023 la sediul Apaserv Satu Mare.