Anul editorial sătmărean 2022
Anul editorial sătmărean 2022
“Anul editorial sătmărean” rămâne unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale județului Satu Mare. De-a lungul celor 24 de ediții de până acum, autorii sătmăreni ne-au adus de fiecare dată povești inspiraționale, analize profunde și o perspectivă cuprinzătoare asupra culturii noastre locale.

Consiliul Județean Satu Mare a susținut și ediția din acest an a evenimentului. “Această celebrare nu este doar despre cărți, ci și despre oamenii din spatele cuvintelor, care au investit timp, pasiune și imaginație pentru a ne îmbogăți existența. Vom duce mai departe tradiția acestui eveniment, fiind convins că autorii sătmăreni vor continua prin scrierile lor să ilustreze frumusețea, diversitatea și vitalitatea comunității noastre. Le doresc multă inspirație și îi încurajez să se implice și pe mai departe în această misiune cu multă pasiune!” - a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. 
Producția editorială a anului 2022 însumează 141 de documente repartizate astfel: 109 cărți, 31 de publicații periodice (ziare, reviste și alte publicații) și un document audio-vizual.