Szatmári Kiadói Év 2022
Szatmári Kiadói Év 2022
A "Szatmári Kiadói Év" továbbra is Szatmár megye egyik legrangosabb kulturális eseménye. Az eddigi 24 évad során a szatmári szerzők inspiráló történeteket, éleslátó elemzéseket és helyi kultúránk átfogó szemléletét hozták el nekünk.

A Szatmár Megyei Tanács az idei kiadást is támogatta. "Ez az ünnep nemcsak a könyvekről szól, hanem a szavak mögött álló emberekről is, akik időt, szenvedélyt és fantáziát fektettek abba, hogy gazdagítsák életünket. Folytatni fogjuk ezt a már hagyományosnak tekinthető rendezvényt, bízva abban, hogy a szatmári szerzők írásaikkal továbbra is szemléltetik közösségünk szépségét, sokszínűségét és életerejét. Sok inspirációt kívánok nekik, és arra biztatom őket, hogy továbbra is nagy szenvedéllyel vegyenek részt ebben a küldetésben" - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.  
A 2022-es év kiadói termése összesen 141 dokumentumot tesz ki a következő megoszlásban: 109 könyv, 31 időszaki kiadvány (újságok, folyóiratok és egyéb kiadványok) és egy audiovizuális dokumentum. 
Gratulálunk a Szatmári Kiadói Év 2022 mai gáláján díjazott 30 szatmári szerzőnek!