Aeroportul Satu Mare continuă investițiile în infrastructură și atragerea de noi curse aeriene
Aeroportul Internațional Satu Mare continuă investițiile în infrastructura aeroportuară, iar atragerea de noi curse aeriene interne și internaționale este o preocupare continuă.

În cadrul unei conferinței de presă susținută în data de 26 martie 2021 de Aurelia Fulger, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Satu Mare și directorul Aeroportului Satu Mare, Mihai Pătrașcu, au fost prezentate cele mai mari investiții ale ultimilor ani: extinderea aerogării, creșterea capacității operaționale, îmbunătățirea sistemului de balizaj, modernizarea parcării auto, a aleilor care asigură accesul la platformă, dar și a corpului administrativ. Investițiile realizate de-a lungul ultimilor ani au adus confort atât pasagerilor, cât și angajaților aeroportului.

În prezent se lucrează la proiectul pentru ”Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătățirea condițiilor de siguranță aeroportuară” în valoare de 32.200.872 lei ce prevede construirea unui drum tehnologic perimetral, construirea unei Remize P.S.I., sistem de televiziune cu circuit închis pentru gardul perimetral și zona tehnică, achiziționarea de echipament de securitate și a unei autospeciale de intervenție și a unei Ambulanțe tip B1. Proiectul este în curs de evaluare și 98% fondurile sunt nerambursabile fiind asigurare de Uniunea Europeană prin POIM.

Un proiect la fel de important este și cel pentru care deja se pregătește semnarea contractului: ”Carpathian small aviation – new approaches for mobility of persons and goods in Carpathian region”, în valoare de 1.088.557 de euro. Acesta prevede dezvoltarea aviației generale în zonele de graniță (RO, UA, HU, SK), crearea unei platforme pentru aviația mică la Aeroportul Satu Mare (1000 m2), înființarea unei Școli de Zbor la Satu Mare și înființarea primei platforme de flight sharing.

În același timp, se dorește deschiderea unui magazin autorizat care să  comercializeze mărfuri în regim duty-free.

În acest an, pe Aeroportul Satu Mare operează compania Tarom cu 3 frecvențe pe săptămână Satu Mare – București (luni, marți și joi), Wizzair cu 3 frecvențe pe săptămână Satu Mare – Londra (marți, joi și sâmbătă) și HiSky cu 2 frecvențe pe săptămână Satu Mare – Paris (miercuri și duminică – din 28 aprilie 2021).

Consiliul Județean Satu Mare și Aeroportul Internațional Satu  Mare au în plan creşterea traficului de pasageri şi atragerea de noi companii aeriene pentru dezvoltarea de noi rute interne și internaționale.

 
Politica de Cookie