Achiziționăm cu bani europeni primul lot de microbuze electrice școlare
Achiziționăm cu bani europeni primul lot de microbuze electrice școlare
Elevii din 26 de comune ale județului Satu Mare vor merge din toamnă la școală cu microbuze electrice școlare. Satu Mare se numără printre primele cinci județe din țară care au semnat contractul pentru achiziția primului lot de microbuze cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractul pentru cele 26 de microbuze școlare, având capacitatea de 16+1 locuri, a fost semnat în data de 20 martie 2024, de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Microbuzele vor fi livrate de Țirac Auto SRL, valoarea contractului fiind de 26.804.136 de lei. Beneficiarii investiției vor fi copiii de vârstă școlară din 26 de comune ale județului Satu Mare: Medieșu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Orașu Nou, Pișcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolț, Culciu, Socond, Vama, Acâș, Apa, Beltiug, Căuaș, Cehal, Dorolț, Săcășeni, Săuca, Tiream, Turț și Vetiș. Toate microbuzele vor ajunge în județ înainte de începerea noului an școlar. 

Consiliul Județean Satu Mare continuă demersurile pentru atribuirea celui de-al 27-lea microbuz, cu o capacitate de 8+1 locuri, prevăzut în cadrul aceluiași proiect - ,,Microbuze electrice pentru elevii din județul Satu Mare”. 

„Este cunoscut faptul că școlile din mediul rural dispun de puține variante de transport, iar această investiție va facilita accesul elevilor la învățământ, contribuind astfel la reducerea absenteismului și prevenirea abandonului școlar. Mai mult decât atât, aceste mijloace de transport vor contribui la reducerea emisiilor de carbon și a poluării aerului”, a afirmat Pataki Csaba.