Beszerezzük az első adag elektromos iskolabuszt
Beszerezzük az első adag elektromos iskolabuszt
Szatmár megye 26 településének tanulói ősztől elektromos iskolabuszokkal járnak majd iskolába. Szatmár az ország első öt megyéje között van, amely aláírta a szerződést az Országos Helyreállítási Terv forrásaiból vásárolt kisbuszok első tételére.

A 26 darab 16+1 férőhelyes iskolai kisbuszra vonatkozó szerződést ma írta alá Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A beruházás kedvezményezettjei Szatmár megye következő 26 településének iskolásai lesznek: Aranyosmeggyes, Batarcs, Bikszád, Lázári, Nagymajtény, Avasújváros, Piskolt, Alsószopor, Nagytarna, Szatmárhegy, Érendréd, Királydaróc, Kolcs, Szokond, Vámfalu, Ákos, Apa, Béltek, Érkávás, Oláhcsaholy Pusztadaróc, Érszakácsi, Sződemeter, Mezőterem, Turc és Vetés. 

A kisbuszokat a Țirac Auto SRL szállítja, a szerződés értéke 26 804 136 lej.  Az összes kisbusz a következő tanév kezdete előtt érkezik a megyébe. Mindezzel párhuzamosan folytatjuk a "Elektromos kisbuszok a Szatmár megyei tanulók számára" című projekt keretében előirányzott 27 darab, 8+1 férőhelyes kisbusz odaítélésére irányuló eljárásokat. 

"Köztudott, hogy a vidéki iskoláknak kevés közlekedési lehetőségük van, és ez a beruházás megkönnyíti a tanulók számára az oktatáshoz való hozzáférést, ezáltal segítve a hiányzások és a lemorzsolódás csökkentését. Az elektromos kisbuszok nemcsak biztonságos és kényelmes szállítást biztosítanak a tanulók számára az iskolába és vissza, hanem hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás és a légszennyezés csökkentéséhez is" - mondta Pataki Csaba.