A fost aprobată finanțarea pentru modernizarea drumului județean Satu Mare-Borlești
A fost aprobată finanțarea pentru modernizarea drumului județean Satu Mare-Borlești
A fost aprobată finanțarea proiectului de modernizare a drumului județean DJ 193 Satu Mare-Borlești-limită cu județul Maramureș, în lungime de 40 de km. Proiectul, în valoare de peste 40 de milioane de euro, se va realiza prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Satu Mare a semnat deja contractul de execuție, iar lucrările propriu-zise vor începe imediat după semnarea contractului de finanțare. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.
Drumul care va fi modernizat începe la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești și traversează localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Beneficiari indirecți ai acestui proiect vor fi și comunele Homoroade, Bârsău și Crucișor. Drumul modernizat va deservi un număr de 115.901 locuitori.
"Prin acest proiect vom asigura o mai bună accesibilitate a zonelor situate în proximitatea rețelei TEN-T, drumul județean 193 fiind conectat în mod direct la rețeaua transeuropeană de transport prin intersecția cu DN 19A din municipiul Satu Mare și face legătura în mod direct cu județul Maramureș unde se continuă până la intersecția cu DN1C în apropiere de Baia Mare", a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.