Jóváhagyták a Szatmárnémeti-Barlafalu út korszerűsítésének finanszírozását
Jóváhagyták a Szatmárnémeti-Barlafalu út korszerűsítésének finanszírozását
Jóváhagyták Szatmárnémeti - Barlafalu - Máramaros határa, 193-as jelzésű 40 km hosszú megyei út korszerűsítésére vonatkozó finanszírozási szerződést. A több mint 40 millió euró értékű projekt finanszírozását a 2021-2027-es Regionális Operatív Program keretében hagyták jóvá.

A projekt kivitelezési szerződését már aláírták, és a munkálatok a finanszírozási szerződés aláírását követően azonnal megkezdődnek. A munkálatok kivitelezési ideje 24 hónap. A felújítandó út Szatmárnémeti kijáratától Pálfalva, Ombod, Pettyén, Dobrácsapáti, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Szamoslippó, Szamosborhíd, Szamosveresmart, Remetemező, Barlafalu településeken halad keresztül egészen a Máramaros megyei határig. A beruházás elkészültével Középhomoród, Berekszó és Borválaszút község lakosai is jól járnak. A korszerűsített út 115 901 lakost fog kiszolgálni.
„A projekt által jobb hozzáférést tudunk biztosítani a TEN-T hálózat közelében található települések számára, mivel a 193-as megyei út közvetlen kapcsolatban áll a transzeurópai közlekedési hálózattal a szatmárnémeti 19A nemzeti úttal való kereszteződés révén, és közvetlen összeköttetést teremt Máramaros megyével, ahol a 1C nemzeti úttal való kereszteződésig folytatódik, Nagybányát megközelítve” – mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.