Stație de tratare a nămolului la Satu Mare
Astăzi, la sediul Apaserv Satu Mare, s-a semnat cel de-al doisprezecelea contract de lucrări din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Obiectul acestui contract cuprinde proiectarea şi execuţia unei instalaţii de tratare termică și valorificare a nămolului, amplasată în cadrul staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare. Prin instalația de uscare a nămolului propusă se urmărește în primul rând uscarea întregii cantităţi de nămol generat de toate cele 21 de staţii de epurare aflate în operare în județul Satu Mare, precum și de cele 5 stații care vor fi construite/extinse prin Proiectul Regional, astfel încât nămolul va avea un conținut de substanță uscată de minim 90%. Stabilizarea nămolului va contribui la reducerea mirosului și a conţinutului de microorganisme patogene. Totodată, se va reduce volumul nămolului şi a costurilor de transport, fiind respectate cerinţele legale şi strategice privind managementul nămolurilor din întregul județ.

Valoarea acestui proiect este de 21.249.990 lei (fără TVA), cu o durată de execuție a lucrărilor de 18 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanție de 36 de luni.

La semnarea contractului au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, administratorul public al județului, Kovács Máté și primarul Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

 
Politica de Cookie