Schimb de experiență cu specialiști din orașul înfrățit, Ostalb
Schimb de experiență cu specialiști din orașul înfrățit, Ostalb
Dr. Laurențiu Grecu, medic specialist în relațiile de sănătate din județul înfrățit Ostalb din Germania, a vizitat județul Satu Mare în cadrul unui schimb de experiență.

În urma unor întâlniri de lucru de trei zile, chirurgul generalist a vizitat mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și ale Spitalului Orășenesc Tășnad și a participat la o conferință cu medicii specialiști din Satu Mare. Au fost discutate teme precum dezvoltarea îngrijirii paliative și extinderea serviciilor de psihologie pediatrică în județul Satu Mare. Totodată, unul dintre cele mai importante subiecte ale întâlnirii a fost stabilirea bazelor pentru un sistem de telemedicină și consultații diagnostice online între spitalele din județul Satu Mare și cele din județul Ostalb.
„Consultarea dintre specialiștii germani și cei din Satu Mare, precum și inițierea sistemului de telemedicină reprezintă un pas foarte important în dezvoltarea asistenței medicale în județul Satu Mare, deoarece pacienții ar putea fi diagnosticați de specialiști renumiți la care altfel nu ar avea acces. Relația excelentă de înfrățire cu Ostalbkreis a adus deja multe valori importante în județul Satu Mare în diverse domenii, iar colaborarea pe care o dezvoltăm în domeniul sănătății reprezintă un nou nivel foarte important al acestei relații”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.