Muzeul Județean Satu Mare se redeschide în data de 1 iunie
Muzeul Județean Satu Mare se redeschide în data de 1 iunie
Muzeul Județean Satu Mare își redeschide porțile pentru vizitatori începând cu data de 1 iunie 2024, după doi ani în care au avut loc ample lucrări de modernizare a clădirii și a spațiilor expoziționale.

Sătmărenii sunt invitați să descopere o nouă față a muzeului, care îmbină armonios tradiția cu inovația și, în același timp, să se bucure de o nouă expoziție permanentă, pregătită de muzeografi. În data de 1 iunie vor fi redeschise spațiile muzeale care cuprind expozițiile de științele naturii, arheologia și evul mediu, toate cuprinzând exponate valoroase de pe raza județului Satu Mare. Celelalte spații expoziționale sunt în plin proces de reamenajare și vor fi redeschise până la sfârșitul acestei veri. 
În ultimii doi ani, sediul central al Muzeului Județean, de pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Satu Mare, a fost modernizat printr-un amplu proiect implementat de Consiliul Județean în colaborare cu Muzeul Județean, în mare parte cu fonduri europene prin Programul Interreg România-Ungaria 2018, un proiect în valoare de totală de peste 4 milioane de euro. A fost reabilitat exteriorul clădirii monument, spațiile interioare au fost reamenajate, iar spațiul expozițional a fost extins. De asemenaea, a avut loc o reorganizare a expozițiilor de arheologie, istorie și etnografie. Oferta de vizitare a fost lărgită prin realizarea expoziției de științele naturii și a unor module expoziționale interactive. Vizitatorii care vor trece pragul muzeului vor avea parte de o experiență unică datorită tehnicii digitale și a modulelor bazate pe realitatea virtuală. 
“Redăm sătmărenilor o clădire de patrimoniu reastaurată și  modernizată, precum și expoziții spectaculoase care pot fi comparate cu cele din marile muzee din regiune. Am scos la lumină tot ce are mai valoros istoria județului Satu Mare, iar prin tehnologia de ultimă generație oferim noi experinețe interactive și educative. Expozițiile sunt accesibile pentru toate categoriile de vizitatori: de la specialiști, la publicul larg de diferite vârste și cu diferite niveluri de educație”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, în cadrul unei vizite realizată înaintea deschiderii muzeului. 
De la 1 iunie îi invităm pe vizitatori să redescopere colecțiile muzeului într-un ambient nou și primitor.